Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα ενός στρατιωτικού στο λαό της Ηπείρου



      

       Λαέ της Ηπείρου, για δεκαετίες ολόκληρες ο στρατός ήταν το καμάρι σας. Η ιστορική  8η Μεραρχία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και το καύχημα ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Αλήθεια κάθε χρόνο πόσοι από εμάς δεν βουρκώνουν ακούγοντας τις ιστορικές αναδρομές στον ελληνοιταλικό πόλεμο και τα κατορθώματα των ηρώων μας αξιωματικών και στρατιωτών.
      Ο ηπειρώτικος λαός νιώθει αναπόσπαστο κομμάτι του το στρατό γι’αυτό και
πάντα αγκάλιαζε με αγάπη και στοργή τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Γνώριζε πάντα τα προβλήματά τους, ανησυχούσε ,νοιαζόταν και βοηθούσε πάντα να δοθούν λύσεις. Και ο Έλληνας στρατιωτικός πάντα το αναγνώριζε αυτό και γι’αυτό και ανταπέδιδε και ανταποδίδει την αγάπη που λαμβάνει.  Δεν είναι τυχαίο ότι η περιφέρεια της Ηπείρου αποτελεί την πρώτη επιλογή για μετάθεση της μεγαλύτερης  μερίδας  των στρατιωτικών.
       Οι εποχές όμως αλλάζουν ταχύτατα. Η κρίση έχει αγγίξει όλους τους Έλληνες, επομένως και τους στρατιωτικούς. Μέχρι τώρα ο κλάδος μας έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα στις επιταγές των τροικανών. Οι μειώσεις που έχουμε υποστεί μέχρι τώρα είναι κατά μέσο όρο 35%. Ναι καλά διαβάσατε, οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής το 1/3 του μισθού τους. Και φυσικά όπως όλοι μας ακούμε και διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε. ότι τα ειδικά μισθολόγια συνεχίζουν να είναι στο στόχαστρο αυτών που αποφασίζουν. Επίκειται επιπλέον μείωση  στα ειδικά μισθολόγια από 6%  έως 12% , κατάργηση του εναπομείναντος δώρου και  των οδοιπορικών. Επομένως οι συνολικές μειώσεις θα ξεπεράσουν το 50% .Δηλαδή οι μισθοί μας θα κινούνται από τα 670 έως τα 1200 ευρώ. Μα καλά δεν γνωρίζουν ότι ο στρατιωτικός μετατίθεται κάθε δύο ή τρία χρόνια; Ότι είναι αναγκασμένος να πληρώνει μια ζωή ενοίκιο; Ότι η σύζυγος του είναι μόνιμα άνεργη άρα χωρίς ένσημα και σύνταξη; Δεν γνωρίζουν ότι με ένα μέσο μισθό 850 ή 900 ευρώ και χωρίς δεύτερο μισθό από την σύζυγο είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει μια οικογένεια στο ενοίκιο και στα υπόλοιπα  έξοδα; Είναι δυνατό με αυτό το μισθό  να παρέχεις στα παιδιά σου τη γνώση μίας ξένης γλώσσας, να τα προετοιμάσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τελικά να ανταπεξέλθεις στα φοιτητικά έξοδα. Δεν μας φοβίζει η ανέχεια στην οποία βυθιζόμαστε αλλά μας τρομάζει η ιδέα να μην προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτά που πρόσφεραν σε μας οι γονείς μας.
      Υπερήφανε  Ηπειρώτικε λαέ, ο έλληνας στρατιωτικός ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ  ότι ανεξάρτητα με τις μειώσεις του μισθού του και την κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου του, θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα συνεχίσει να κρατά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο ίδιο αξιόμαχο επίπεδο που είναι και τώρα, θα συνεχίζει να σκορπά τον τρόμο σε οποιονδήποτε τολμήσει να επιβουλευτεί την  εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και θα συνεχίσει την παράδοση της υπερήφανης  8ης Μεραρχίας που αντιστάθηκε και νίκησε υπερδυνάμεις.
      Μόνο ένα πράγμα ζητά ο Έλληνας στρατιωτικός, να συνεχίζεις να τον στηρίζεις ηθικά και να αντιστέκεσαι στη παραπληροφόρηση που τεχνηέντως  κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να περάσουν. Γνωρίζεις πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το λειτούργημα  μας χαρακτηρίζοντας μας , αντιπαραγωγικούς, τεμπέληδες, αυτιστικούς ενώ προσπαθούν να παρουσιάσουν το στρατιωτικό σαν τον προνομιούχο δημόσιο υπάλληλο που απολαμβάνει σωρεία  παροχών από το ελληνικό κράτος.
      Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα ήθελα να αναφέρω για ακόμα μια φορά ότι εμείς οι στρατιωτικοί νιώθουμε  υπερήφανοι που υπηρετούμε σε αυτή την πανέμορφη και ιστορική περιοχή της πατρίδας μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τους κατοίκους της  για την άψογη φιλοξενία που προσφέρουν σε μας και τις οικογένειές μας.
Με τιμή
 Γκαβαρδίνας Βασίλειος
 Ανθλγός (ΑΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.