Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Απάντηση του βουλευτή κ. Δ. Κυριαζίδη στο υπ΄ αριθμ. 22/2013 έγγραφό μας

Δ. Κυριαζίδης: Θα ψηφίσω κατά συνείδηση

Με έγγραφό του προς το Σύνδεσμο απάντησε ο βουλευτής Νομού Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης στο υπ΄ αριθμ. 22/18-3-2013 έγγραφό μας ... Διαβάστε το έγγραφο και τα συνημμένα πρακτικά

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Προτάσεις για την Διαδικασία Πληρωμής των Μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ


ΠΡΟΣ   :  Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων

 Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό ορίζεται η είσπραξη των μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ να γίνεται από τις Υπηρεσίες Χρηματικού. Σε ορισμένες περιοχές η είσπραξη των μισθωμάτων γίνεται και από τους Διαχειριστές των ΣΟΑ.  
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πληρωμή των μισθωμάτων προϋποθέτει φυσική παρουσία των ενοικιαστών κάθε μήνα εντός ωραρίου στην έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού. Σε πολλές περιπτώσεις η οικία που διαμένουν τα στελέχη βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού............Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του εγγράφου
Οικονομική στήριξη στην αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ
 
 
Όπως ήδη σας εγνώσθη, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, δικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης, που κατέθεσε η Ένωσή μας, της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών με την οποία ρυθμίζεται, κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 37 της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, ο τρόπος επιστροφής των αποδοχών μας που θεωρήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ως άνω νόμου, διότι εξεδόθη κατ’ εφαρμογή διατάξεων νόμου που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1, 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η δικαστική αυτή διαδικασία χρήζει και της ανάλογης οικονομικής ενίσχυσης, την οποία από μόνη της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής δεν μπορεί να «σηκώσει».
 
Πιστεύοντας στη συναδελφική αλληλεγγύη που μας συνδέει όλους μας και ενόψει της βάσιμης ελπίδας για θετική απόφαση του ΣτΕ στην υπόψη υπόθεση, παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους (μέλη και μη) για την οικονομική ενίσχυση της ανωτέρω δικαστικής μας ενέργειας με την κατάθεση 10 ευρώ (ή και περισσοτέρων κατά κρίση) στον εξής τραπεζικό λογαριασμό της ΕΣΠΕΑ: 5011-061050-124, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 
Επισημαίνεται ότι οποιοδήποτε ποσό κατατεθεί (ή κατατέθηκε ήδη) θα συνυπολογιστεί σε μελλοντική ατομική προσφυγή.
 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Oι μεγάλες συγκεντρώσεις προκάσεσαν "σεισμό"



  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕΙΣΜΟ                                                                         



             Μετά τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις των στρατιωτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο. Πραγματικά έγιναν κοσμοιστορικές αλλαγές τόσο στο μικρόκοσμο των στρατιωτικών όσο και στην αντιμετώπισή μας πλέον από όλους τους υπόλοιπους.
    
      Κατ αρχήν εμείς οι στρατιωτικοί καταλάβαμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς επιθέσεις που δεχόμαστε εδώ και 3 χρόνια. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια συγκρούσεων, αντιδικιών και αλληλοκατηγοριών ανάμεσα μας. Εν'ενεργεία και εν’αποστρατεία στρατιωτικοί, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί γίναμε μία γροθιά. Ενώσαμε
Τι προβλέπει το Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016.
Για να μην το ξεχνάμε.

Από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αδικίες του Ν.3883/2010

epop

Αποστέλλεται το υπ΄ αριθμ. 4/22-2-2013 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφορά σε αδικίες και προβληματισμούς που προκαλεί ο Ν.3883/2010 αναφορικά με τους αποφοίτους παραγωγικών σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) τάξεων 1991 και 1992 και παρακαλούμε για τη μελέτη του και άρση των αδικιών αυτών.

Προσδιορίστηκε η αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ

Συμβούλιο της Επικρατείας

Από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής

Σας γνωρίζεται ότι προσδιορίστηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ για την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι τη 14-1-2013 κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο ... Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Η αδικία του ασφαλιστικού στρατιωτικών στη Βουλή



Κατατέθηκε και  νέα ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας του ασφαλιστικού, που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που κατατάχτηκαν από 1-7-1990 έως 31-12-1992.

Αυτή τη φορά ο ερωτών, είναι ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κύριος Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης. Είναι ο πέμπτος στη σειρά βουλευτής μετά τον κ. Κοραντή Ιωάννη του ΛΑ.Ο.Σ.,τον κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο της Ν.Δ. και τους κ. Γιάννη Δημαρά και  Γαβριήλ Αβραμίδη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που είχαν φέρει το θέμα στο Κοινοβούλιο υποβάλλοντας με αναφορές τους, σχετικά έγγραφα του Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.

Με τη τελευταία ερώτηση που κατατέθηκε, αναλύεται πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  στο ασφαλιστικό των Στρατιωτικών καταταγέντων κατά τα έτη 1990-92 , γίνεται ιδιαίτερη επισήμανση  στα εμπλεκόμενα υπουργεία τα οποία προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, ρίχνοντας τες το ένα στο άλλο και για πρώτη φορά προτείνεται ως λύση, η εξαγορά του πρόσθετου χρόνου υπηρεσίας που επέβαλε ο Ν.3865/2010. Ακολουθεί η ερώτηση, με την ευχή να λάβει ως απάντηση από τα Υπουργεία την οριστική επίλυση του προβλήματος. Τελικά για αυτά που ζητάει ο Έλληνας Στρατιωτικός, πάντα υπάρχουν λύσεις απλές και αυτές ήδη, έχουν προταθεί.  Διαβάστε το ερώτημα

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Διαδώστε το σε όλους τους συναδέλφους


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΣΟΔ)


εν ενεργεία και αποστρατεία

στελεχών ΕΔ και ΣΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι


Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής οι Έλληνες Στρατιωτικοί οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση, με ακατανόητη εμμονή των Κυβερνήσεων να

συνεχίζουν να παραγνωρίζουν το κρίσιμο έργο των

Ενόπλων Δυνάμεων, εκχωρώντας Εθνική κυριαρχία στους

δανειστές μας, που εισέβαλαν χωρίς όρια στο στενό πυρήνα της Εθνικής μας Άμυνας, στοχοποιώντας το ηθικό όλων μας.


Ως πότε θα μείνουμε απαθείς; Πότε θα αντιδράσουμε;


Ήρθε η ώρα. Ή τώρα ή ποτέ.


Σας καλούμε να δώσετε το παρόν σας

(οι ε.ε. με ή χωρίς στολή κατά κρίση)

μαζί με τις οικογένειές σας


το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 16.00΄

στην πλατεία Κλαυθμώνος


ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί,

εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικοί

να εκφράσουμε την αντίθεσή μας

στην υποθήκευση και παράδοση της Πατρίδας μας,

στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας

και στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.


Για το ΣΟΔ


Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κ. Ιατρίδης


Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή,
για εμάς, τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας. 

Να μη λείψει κανείς.


Άλλωστε, μ
ε την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτό ότι «του ατομικού δικαιώματος της συνενώσεως, απολαμβάνουν και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς η άσκηση του δικαιώματος αυτού να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή έκδοση ρυθμιστικού της ασκήσεώς του τυπικού νόμου». Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε το δικαίωμα των στρατιωτικών να συγκροτούν επαγγελματικές ενώσεις, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Για την ανωτέρω απόφαση ο Άρειος Πάγος στάθμισε όλες τις παραμέτρους, μελέτησε και έλαβε, ειδικότερα, υπόψη του το ειδικό καθεστώς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υφιστάμενες διαταγές, κανονισμούς και διατάγματα που το διέπουν, καταρρίπτοντας νομικά κάθε αμφιβολία για την παροχή αδιακρίτως όλων των συνταγματικών ελευθεριών και στους Έλληνες στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων και η ελευθερία της έκφρασης.

Δέχτηκε δε, και ακολούθως τα Πρωτοδικεία ανά την Επικράτεια εφάρμοσαν την ανωτέρω απόφαση, τα αναγραφόμενα στα καταστατικά των Ενώσεων όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ρητά και συγκεκριμένα τι απαγορεύεται και τι όχι να πράττουν τα μέλη των Ενώσεων, συνάγοντας το συμπέρασμα ότι η παρουσία των εν ενεργεία στρατιωτικών σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Ενώσεις αυτές ως μέσο επίτευξης των σκοπών τους δεν απαγορεύεται να είναι με στολή, καθόσον κάτι διαφορετικό από την ελευθερία αυτή θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και άσκησης της συλλογικής δραστηριότητας.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου


Σήμερα την 3 Μαρτίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνήλθε στη Σπάρτη, συγκροτώντας σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ... Διαβάστε περισσότερα


Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης


Στην Κομοτηνή, την 1η Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 19.00΄, με φροντίδα και σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ.Θ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του καταστατικού της, όπως αυτό αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της ... Διαβάστε περισσότερα